
Makrontærte med kirsebær
En kage fyldt med søde, mørkerøde kirsebær smager herligt. Prøv denne lækre tærte, der er fyldt med både makronmasse og kirsebær. Mums!
plate
1 tærte
Ingredienser
Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af 1/2 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- evt. 1 spsk. koldt vand
Fyld:
- 250 g kirsebærsyltetøj (se opskrift her på siden)
Makronmasse:
- 200 g marcipan
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
- 50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
- 200 g kirsebær
- 11/2 spsk. sukker
Pynt:
- evt. sigtet flormelis
Sådan gør du:
- Dej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Fyld: Udrul dejen, og kom den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Smør syltetøjet ud over bunden.
- Makronmasse: Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt
sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen og mandelmel i. - Fordel makronmassen over marmeladen. Fordel halverede og udstenede kirsebær over. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl.
Kirsebærsyltetøj
2 glas
500 g kirsebær
400 g sukker
saften af 1/2 citron
1 dl vand
geleringsmiddel til marmelade
- Rens kirsebærrene for sten. Kog sukker, citronsaft og vand til en klar tynd sirup.
- Kom kirsebærrene i, og kog dem med ca. 5 min. Skum af.
- Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på emballagen.
- Kom marmeladen i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevar glassene i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kirsebær, Tærte og Bageopskrifter
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: