Makrontærte med kirsebær
Foto: Tia Borgsmidt Mums!

Makrontærte med kirsebær

En kage fyldt med søde, mørkerøde kirsebær smager herligt. Prøv denne lækre tærte, der er fyldt med både makronmasse og kirsebær. Mums!

printer Print
plate 1 tærte

Mørdej:

  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af 1/2 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. 1 spsk. koldt vand

Fyld:

  • 250 g kirsebærsyltetøj (se opskrift her på siden)

Makronmasse:

  • 200 g marcipan
  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
  • 200 g kirsebær
  • 11/2 spsk. sukker

Pynt:

  • evt. sigtet flormelis

Sådan gør du:

  1. Dej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Fyld: Udrul dejen, og kom den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Smør syltetøjet ud over bunden.
  3. Makronmasse: Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt
    sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen og mandelmel i.
  4. Fordel makronmassen over marmeladen. Fordel halverede og udstenede kirsebær over. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min. Afkøl.

Kirsebærsyltetøj

2 glas
500 g kirsebær
400 g sukker
saften af 1/2 citron
1 dl vand
geleringsmiddel til marmelade  

  1. Rens kirsebærrene for sten. Kog sukker, citronsaft og vand til en klar tynd sirup.
  2. Kom kirsebærrene i, og kog dem med ca. 5 min. Skum af.
  3. Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på emballagen.
  4. Kom marmeladen i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevar glassene i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kirsebær, Tærte og Bageopskrifter