Hønsekødsuppe med rodfrugter og stjerneanis
En klassisk suppe med et tvist af stjerneanis.
Ingredienser
1 majskylling eller alm. kylling
2 stjerneanis
3 laurbærblade
7 peberkorn
4 gulerødder, skrællede
4 persillerødder, skrællede
2 løg
2 porrer
salt og peber
1 bundt persille.
Sådan laver du hønsekødsuppe:
Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand.
Tilsæt stjerneanis, laurbærblade, peber, to gulerødder, to persillerødder, to løg og toppen fra porrerne. Lad det simre i ca. 1 time.
Tag kyllingen op af vandet og lad den køle af. Pil kyllingekødet fra benet. Sigt bouillonen fra og reducer den til omkring 1 L.
Skær resten af grøntsagerne i tern og porrerne i ringe og kog dem møre i bouillonen.
Tilsæt til sidst kyllingekødet og smag til med salt og peber. Top suppen med friskhakket persille.
Prøv også cremet ærtesuppe med cashewnødder
Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/
Tip
Brug resterne af kyllingekødet i en kyllingesalat. Du kan også lave risotto, hvor du bruger resten af den klare, sigtede suppe som fond.