Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hønsekødsuppe med rodfrugter og stjerneanis
Foto: Mikkel Adsbøl Hønsekødsuppe med rodfrugter og stjerneanis

Hønsekødsuppe med rodfrugter og stjerneanis

Hønsekødsuppe med rodfrugter og stjerneanis

En klassisk suppe med et tvist af stjerneanis.

4
Print


1 majskylling eller alm. kylling
2 stjerneanis
3 laurbærblade
7 peberkorn
4 gulerødder, skrællede
4 persillerødder, skrællede
2 løg
2 porrer
salt og peber
1 bundt persille.

Sådan laver du hønsekødsuppe:

Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand.

Tilsæt stjerneanis, laurbærblade, peber, to gulerødder, to persillerødder, to løg og toppen fra porrerne. Lad det simre i ca. 1 time.

Tag kyllingen op af vandet og lad den køle af. Pil kyllingekødet fra benet. Sigt bouillonen fra og reducer den til omkring 1 L.

Skær resten af grøntsagerne i tern og porrerne i ringe og kog dem møre i bouillonen.
Tilsæt til sidst kyllingekødet og smag til med salt og peber. Top suppen med friskhakket persille.


Prøv også cremet ærtesuppe med cashewnødder

Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip

Brug resterne af kyllingekødet i en kyllingesalat. Du kan også lave risotto, hvor du bruger resten af den klare, sigtede suppe som fond.