brød
Foto: Nicolai Mørk

Juleboller med nødder

Dejlige december med masser af mad og hygge

printer Print
plate 12-14 stk.
  • 1 spsk lunkent vand
  • ½ tsk safrantråde
  • ½ liter kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 50 g ristede, hakkede mandler, valnødder eller hasselnødder
  • 100 g hakkede dadler
  • 250 g kamut-fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

Kom safrantrådene i en lille skål, hæld det varme vand over og lad dem trække. Smuldr gæren i en skål, tilsæt kærnemælk, safrantråde samt honning og salt. Rør kamutmelet i dejen sammen med dadler og nødder og rør derefter hvedemelet i dejen. Dæk dejen til og lad den hæve lunt en times tid. Form dejen til 12-14 boller med en ske. Sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve 10 minutter, før de bages i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.


ENERGI PR. STK.: 190 kcal, fedt 10%, protein 13%, kulhydrat 77%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Boller og Brød