Julekrans
SPONSORERET indhold

Julekrans

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Julekransen er bagt med remonce af marcipan og et gavmildt mandeldrys til pynt. Den er rigtig god til adventssøndage og hyggestunder med familien.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
27. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

75 g letsmeltet smør
1 dl lunken mælk
1 æg
75 g sukker
40 g gær
et nip salt
ca. 325 g mel
Fyld og pynt:
125 g marcipan
1 æg
50 g sukker
50 g mandler

  1. Smelt smørret, tilsæt mælk, æg og sukker, og hæld den lune væske over gæren i dejfadet. Tilsæt salt og mel, og ælt dejen igennem. Lad den hæve ca. 45 min.
  2. Pluk marcipanen i stykker. Pisk ægget sammen, tag 1-2 spsk. fra til pensling, og rør marcipanen jævn med sukker og resten af ægget.
  3. Drys mel på dej og bord, ælt dejen let, og vend den ud på bordet. Tryk den ud til en firkant (20 x 50 cm), og læg den på bagepapir. Fordel marcipanfyldet langs midten af stangen, og fold dejen ind over den fra begge sider. Form den forsigtigt til en krans, dæk den til, og lad den efterhæve ca. 20 min., mens ovnen bliver varm.
  4. Tryk evt. kanterne ned i fyldet endnu en gang, pensl og drys med hakkede mandler. Bag kransen ved 200 gr. i ca. 25 min.