Skønneste cheesecake med Baileys, kaffe og karamel
SPONSORERET indhold

Skønneste cheesecake med Baileys, kaffe & karamel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækre cheesecake med Baileys, kaffe og karamel skal stå på køl i mindst fire timer inden servering – og kan med fordel laves dagen før. Her får du opskriften på den lækre cheesecake. Cheesecaken med Baileys har en bund lavet af Oreokiks, der toppes med en skøn mousse med kaffe og Baileys. Inden servering overhældes den lækre cheesecake med en skøn hjemmelavet karamelsauce. En smuk og anderledes dessert til særlige lejligheder. Mums!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
22. aug. 2019 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Bund
200 g Oreo chokoladekiks
60 g smeltet smør

Kaffe-Baileys-masse
3 æggeblommer
60 g sukker
300 g flødeost
300 g mascarpone
1 spsk instant kaffe
½ dl Baileys 
4 dl fløde

Mørk karamelsauce
200 g muscovadosukker/ mørk rørsukker
1 spsk smør
1½ dl fløde

Sådan laver du kaffe-Baileyskage

  1. PUT CHOKOLADEKIKSENE i en foodprocessor, og kør, indtil kiksene er blevet til fine krummer. Tilsæt det smeltede smør. Smør en springform (24 cm), og pres blandingen ud i et jævnt lag i bunden af springformen. Sæt den på køl, mens du laver resten.
  2. RØR ÆGGEBLOMMERNE med sukkeret, til det er lyst og luftigt. Tilsæt flødeosten og mascarponen, og rør, til ingredienserne er jævnt blandet. Sæt massen til side. Opløs kaffen i 1 spsk kogende vand, tilsæt Baileys, og stil det i køleskabet, til det er helt koldt. Vend det derefter med oste- blandingen. Pisk fløden til skum, og vend det i blandingen, som smøres ud over kiksebunden. Stil cheesecaken på køl i mindst fire timer – gerne natten over.
  3. BLAND ALLE INGREDIENSERNE til karamelsaucen, og lad blandingen simre over svag varme i 3-4 minutter – til karamellen begynder at tykne. Lad saucen køle af, inden du hælder den over den kolde cheesecake.

Anbefalet til dig