Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon

Foto: Line Thit Klein Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon

Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon

Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon

Kartoffel-porre-suppe er en efterårsklassiker som oprindeligt stammer fra det franske køkken. Her får den ekstra sødme fra æbler, skarphed fra rucola og lidt klædelig røg fra bacon.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate 4 Person(er)
Ingredienser

2 porrer
3 store bagekartofler (ca. 600 g)
4 fed hvidløg
1 æble
10 g smør
9 dl hønsebouillon eller vand
1 dl piskefløde
salt, eddike og peber
200 g stegte bacontern og 1 æble i tern
til servering 100 g rucola

Sådan laver du kartoffel-porre-suppe

Skær porrerne i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.  Snit hvidløg og æblet groft.

Smelt smørret i en gryde.

Kom kartoffeltern, hvidløg, æble og porre i, og sautér let uden at grøntsagerne tager farve. Hæld hønsebouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 min, til porrer og kartofler er helt møre.

Kom suppen i en blender sammen med fløden, og blend den godt igennem – gerne i et par minutters tid – til den er glat. Du kan også bruge en stavblender.

Smag suppen til med salt, peber og eddike. Anret med drys af bacon- og æbletern samt groftsnittet rucola og servér.

PRØV OGSÅ: Varm middelhavssalat med rød quinoa og bagte grøntsager

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsuppe, Kartoffelporresuppe og Porresuppe

610x200_woordy_knap2.jpeg