Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kikærtesalat med blomkål
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Opskrift på kikærtesalat med blomkål

Kikærtesalat med blomkål

En frisk salat, der fungerer som både hovedret og tilbehør.

plate 4 personer
printer Print

Af Pernille Skødt

1 blomkål
1 rødløg
½ bundt persille
½ bundt basilikum
1 bakke cherrytomater
100 g feta
ca. 300 g kogte kikærter
oliveolie til stegning
1-1½ tsk karry
salt og peber
½ citron, saft heraf

Tilbehør:
brød og evt. en salat mere

Del blomkål i små buketter. Pil og hak rødløg fint. Hak krydderurter groft. Halver cherry-tomater. Del feta i små stykker.

Opvarm en pande, og steg kikærter og løg ved stille varme, til de bliver let gyldne. Krydr med karry, salt og peber. Tag kikærterne af panden. Opvarm igen, og steg blomkålen let mør, og vend den efterfølgende med kikærter, halve tomater, krydderurter, salt, peber og citronsaft.

Server lun kikærtesalat med blomkål – drys med små stykker feta, og server med brød til og eventuelt en grøn salat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kikærter, Sunde salater, Blomkål, Hovedret og Tilbehør