Opskrift på stegt flæsk med persillesovs
SPONSORERET indhold

Stegt flæsk med persillesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er faktisk ikke spor besværligt at lave stegt flæske med persillesovs - her får du opskriften på den klassiske danske ret med stegt flæsk på panden og lækker persillesovs til.

Af: Marie Steenberger Foto: Mikkel Adsbøl
24. okt. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Stegt flæsk med persillesovs til 4 personer | Total: 35 min

Ingredienser

400 g svinekam med svær i skiver
havsalt
4 dl mælk
3 spsk Maizena Jævner
salt
peber
1 bundt kruspersille.

Sådan laver du stegt flæsk

1. Steg svinekammen panden. Jo mere fedt, der smelter fra flæsket, des sprødere bliver det.

2. Skær sværret fra kammen og fedtet væk under sværret.

3. Drys flæsket og svær med lidt havsalt efter stegning og læg det på noget køkkenrulle.

4. Varm mælken i en gryde og tilsæt jævner under omrøring. Kog sovsen i 5 min. Smag til med salt og peber.

5. Skyl persillen grundigt og hak den fint.

6. Tilsæt persillen i sovsen lige inden servering. Persillen på ikke koge med.

7. Servér med kartofler, grønlangkål eller bagte rodfrugter

 

Tip: Du kan reducere et stort antal kalorier ved at vælge svinekam i stedet for nakkekam, og skære fedtet væk under sværet , når du har stegt svinekammen.Desuden får du en mere mager persillesovs, når du jævner den i stedet for at lave en opbagning med smør og mel.

 

SE OGSÅ:  Æbleflæsk med selleri og timian