Kyllingefrikadeller med nem nudelsalat
Foto: Betina Hastoft

Kyllingefrikadeller med nem nudelsalat

Der skal ikke så meget til - så smager de sunde kyllingedeller af så meget mere. Se, hvor nemt det gøres.

printer Print
plate ca. 12 styk

400 g hakket
kyllingekød
1 tsk. salt
50 g havregryn
2 spsk. sød chilisauce
3 spsk. sorte
sesamfrø
1 lille bundt
koriander (3 spsk.
hakket)
1 dl vindruekerneolie
200 g broccolini
(broccoliasparges)
300 g nudler
200 g spidskål
2 gulerødder
1 lime
1 tsk. fiskesovs
2 spsk. sesamolie

Sådan gør du

    1. Rør hakket kylling sammen med salt, havregryn, chilisauce, sorte sesamfrø og hakket koriander.
    2. Form kødet til ovale deller.
    3. Opvarm olien på panden, steg kyllingedellerne ved høj varme i 3-4 min. på hver side, til det er gyldne og gennemstegte.
    4. Sæt en pind/spyd i hver delle.
    5. Skyl broccolini, og skær enderne af, og skær dem over på langs. Kom nudler og broccolini i en stor skål. Hæld kogende vand henover, til det dækker.
    6. Lad nudler og broccolini trække i 10 min. Hæld vandet fra.
    7. Snit spidskålen helt fint. Skræl gulrødder, og skær dem med en julienneskræller i strimler, eller skær dem i fine stave med en kniv. Bland grøntsagerne med nudlerne.
    8. Riv skallen af lime, og pres saften. Rør limeskal og -saft sammen med fiskesovs og sesamolie. Hæld dressingen over nudelsalaten. Server kyllingefrikadellerne til.

    9. Tip
      Du kan udskifte broccolini med almindelig broccoli.
Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Kylling, Nem aftensmad og Hovedret