Kage: Her er verdens bedste kageopskrifter

Her på ALT.dk er vi vilde med kage, og vi har gjort det nemt for dig at finde lige netop den kageopskrift, du leder efter.

Så hvad enten du skal bage en nem kage til kollegerne, holde børnefødselsdag eller forkæle dine gæster med lækre kager, så finder du opskriften her på siden, hvor vi har samlet alle vores opskrifter på de bedste kager. 

Læs mere

Vi ELSKER lækre kager

Findes der noget bedre end en god hjemmebagt kage eller et stykke frisklavet lagkage fra fad? De fleste af os vil med garanti svare nej, for kager er noget af det allerbedste vi danskere ved.

Og en almindelig dansker spiser i gennemsnit 45 gram kage pr. dag. Hver dag. Året rundt. Det svarer til at alle danskere hver dag spiser en lille kanelsnegl eller to cookies.

Her på siden har vi samlet de allerbedste opskrifter fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet, BoligLiv og fit living på både nemme kager og de mest populære kager fra chokoladekage, cheesecake, banankage, æbletærtegulerodskage, drømmekage, kanelsnegle og ja, selvfølgelig også lagkage.

Smuk kage med citron og marengs

Prøv denne klassiske citronmåne i nye klæder.

Danskernes yndlingskager

Ikke så overraskende er en af danskernes absolutte yndlingskager jordbærkagen – i en undersøgelse, som YouGov har lavet for metroexpress siger hele 21 %, at jordbærkagen er deres favoritkage.

På en flot andenplads kommer chokoladekage, som 16 % siger er deres favorit på kagebordet. 13 % sværger til æbletærte eller æblekage og 8 % har drømmekage som deres absolutte yndlingskage. Helt nede i bunden ligger citronkage og krydderkage, som slet ikke er lige så populære.

Hvornår begyndte man at spise kage i Danmark?

Pebernødder er faktisk nogle af de første kager, der blev bagt i Danmark – allerede i middelalderen bagte man små kager som pebernødder, som dengang sandsynligvis bestod af rugbrødsdej, der blev tilsat krydderier.

Men selvom man allerede i middelalderen bagte kager herhjemme, var det først i 1800 tallet, at der rigtigt kom fart over kagekunsten – i midten af 1800-tallet blomstrede de store konditorier med smukke kager i København, og det var faktisk her, mange af de populære kager, som f.eks. mazarinkage, napoleonskagen og Sarah Bernhardt, som vi spiser den dag i dag blev opfundet.

Alle vores opskrifter på populære kager

Her på siden finder du masser af kageopskrifter – og det kan være utroligt svært at vælge en favorit. Vi har dog lavet en lille top 5 over de skønne opskrifter på kager, som I klikker allermest på:

1. Ingen over Svinkløvs valnøddelagkage

En af vores mest populære opskrifter er på den ikoniske lagkage fra badehotellet i Nordjylland, der desværre brændte ned til grunden i efteråret 2016.

Opskriften på kagen er slet ikke svær, men resultatet er en massiv bombe af en lagkage med en helt fantastisk smag – og et flot finish. Den er derfor perfekt til fest såsom konfirmation og fødselsdag.

Opskriften på valnøddelagkage fra Svinkløv

2. Skøn marcipankage med nødderemonce

En lækker konfekt-agtig kage, som især er populær efter jul, hvor mange har en rest marcipan og masser af nødder liggende. Kagen her er dejlig ’snasket’ og holder sig godt i køleskabet (ikke at vi spår den mange dages overlevelse, hvis der er kage-glade typer i hjemmet :-)

Opskrift på marcipankage med nødderemonce

3. 12 fantastiske opskrifter på banankage

Banankagen er en klassiker, både som skærekager og muffins – og i vores lækre opskriftssamling med den populære kage finder du opskrifter på spændende banankager med nødder, frugt, chokolade, kaffe, marcipan, kokos og passionsfrugt, saltet karamel og rugbrødschoko-crunch.

Få opskrifterne på banankage her

4. Sandkage a la hindbærsnitter

Kageopskrifter der kombinerer to kager i én er super populære – og denne vidunderlige sandkage med sprød bund og top som en hindbærsnitte er bestemt ingen undtagelse.

Sandkage a la hindbærsnitter

5. Abeskøn kage: Monkeybread

Kanelbrød med et twist – eller kanelbrødenes konge, som den også bliver kaldt. Et monkeybread er noget udover det sædvanlige – det betår af en masse små dejkugler, som du vender i en snasket dyppelse af smør, kanel og sukker.

Det tager lidt tid at bage – men er det hele værd.

Kanelbrødenes konge: Monkeybread

5 super gode bageråd, når du skal bage kage:

Det kan godt være svært at få en hjemmebagt kage til at blive helt perfekt – især hvis du kaster dig ud i nye og uprøvede opskrifter. Men fortvivl ej – med disse 5 gode tips og tricks til kagebagning, er du godt hjulpet på vej til at bage de bedste kager.

  • For at få det bedste resultat, er det vigtigt at alle ingredienser, selv bagepulver, kakao og kiks, har samme temperatur. Sæt derfor dine ingredienser frem på køkkenbordet 1⁄2 times tid før du går i gang.
  • Du får den luftigste gær- dej, når du ælter dejen længe; mindst 12 min. – og gerne i en røremaskine.
  • Pisk æg til pensling med 1 knsp. salt, og si det gen- nem en sigte - så bliver overfladen mere blank.
  • Et eller to æg gør dejen mere luftig.
  • Frys dit bagværk uden glasur, og lun det optøede brød i en ovn ved svag varme, så bliver det som friskbagt, når det serveres.