-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Verdens bedste marmorkage
Den holder, den gode gamle marmorkage! Og herlig er den jo også at se på. Her får du en god opskrift på lækker gammeldags marmorkage.
2 stk. marmorkager
Total:1 time
Ingredienser
Verdens bedste marmorkage
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kakao
- 3 spsk. appelsinsaft og 2 tsk. revet appelsinskal
- smør til formen
Sådan laver du marmorkage
- Rør smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem hvert af dem.
- Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i røreskålen, og rør dejen sammen.
- Tag ca. en tredjedel fra, og rør kakaopulveret i sammen med appelsinsaft og -skal.
- Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1-liters bageform, evt. beklædt med bagepapir.
- Læg den mørke dej oveni, og dæk med resten af den lyse dej. Gør det samme med form nr. 2.
- Rør dejen let igennem med en stegegaffel, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 gr. i ca. 45 min.
- Mærk med en pind, om kagerne er gennembagt, inden du tager dem ud af formen.
Marmorkage opskrift: Lyserød
- 250 g smør (blødt)
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl mælk
- ca. 2 spsk. rødbedelage (eller lidt rød frugtfarve)
Marmorkage opskrift: Lyserød
- Rør smør og sukker luftigt.
- Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring.
- Bland mel og bagepulver. Sigt blandingen igennem en si, og vend det i dejen. Rør gradvist mælk i.
- Tag halvdelen af dejen fra, og rør rødbedelage i dejen.
- Læg den hvide dej i bunden af en smurt sandkageform på 1,5 l.
- Læg derefter den lyserøde dej i et jævnt lag ovenpå. Rør lidt rund i dejen med en kniv, så kagen bliver marmoreret.
- Lav et 2 cm dybt snit i midten af kagen.
- Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader, til der ikke er rå dej på, når du stikker i midten af kagen med et træspyd. Lad kagen afkøle på bagerist, og skær den i skiver inden servering.
- Kagen smager dejligt lun og friskbagt til en friskbrygget kop kaffe eller te.