Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: VKStockimage

Lækker rabarber-cheesecake

Måske forårets smukkeste kage!

RABARBERCHEESECAKE

Tid: ca. 40 min. plus bagetid

(12 pers.)

Bund:
1 spsk. smør
1 spsk. sukker
250 g digestive kiks
125 g blødt smør
125 g sukker

Fyld:
800 g flødeost
250 g sukker
2 spsk. hvedemel
½ tsk. salt
1½ tsk. citronsaft
5 æg

Rabarbermousse:
2½ dl piskefløde
1 tsk. agar-agar
1 dl rabarbermarmelade (se opskrift her)
ca. 250 g friske jordbær

Rabarbergele:
6 dl rabarbersirup (se opskrift her)
1½ tsk. agar-agar

1. Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør siderne med 1 spsk. smør, og drys sukker over.

2. Blend kiks, smør og sukker sammen til en ensartet masse, og pres den ned i springformen.

3. Pisk flødeost og sukker sammen. Vend mel, salt og citronsaft i, og pisk æggene i et ad gangen. Fordel cremen over bunden. Bag kagen i ca. 1 time.

4. Pisk fløden til skum. Rør agar-agar ud i marmeladen, og varm den igennem i 1-2 minutter over svag varme. Afkøl den let, og vend den i flødeskummet. Fordel skummet over kagen, og sæt
den på køl, til moussen er stivnet.

5. Skær jordbærrene i tynde skiver, og arranger dem på kagen.

6. Varm 5½ dl rabarbersirup op til kogepunktet. Rør agar-agar ud i den sidste ½ dl rabarbersirup, og hæld den i gryden. Varm igennem 1-2 minutter, og afkøl geleen i køleskab, til den begynder at stivne. Fordel den over kagen, og sæt kagen på køl igen, til den skal spises.


► SE OGSÅ: Panna cotta med rabarber

► SE OGSÅ: Ovnstegt kylling med spicy rabarberchutney og salat

► SE OGSÅ: Spicy rabarberchutney


Se, hvad vi ellers skriver om: Cheesecake, Kage og Amerikansk mad