Madpandekage med rismel og kokosmælk
Foto: Betina Hastoft Lækre madpandekager med varmrøget laks.

Madpandekage med rismel og kokosmælk

Pandekager i alverdens afskygninger er et garanteret hit hos både børn og voksne. Her er et anderledes bud på, hvordan du kan servere Rasmus Klumps hofret.

printer Print
plate 4 personer

Pandekage:

300 g rismel
1 tsk. gurkemeje
2 dl kokosmælk
6½ dl danskvand
1 spsk. fiskesovs
olie til stegning

Fyld:

200 g varmrøget laks
½ agurk
1 potte rød basilikum
1 bundt koriander
1 bundt purløg
2 lime
4 spsk. sesamolie

Sådan gør du

  1. Kom rismel, gurkemeje, kokosmælk, danskvand og fiskesovs i en skål, og pisk sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i 20 min.
  2. Opvarm olie på en pande, og bag pandekagerne 2-3 min. på hver side.
  3. Pluk laksen i mindre stykker. Fordel laks på den ene halvdel af pandekagerne.
  4. Skyl og skær agurken i skiver og igen i strimler. Hak krydderurterne. Drys med agurkestrimler og hakkede krydderurter.
  5. Pres limesaften ud, og hæld over sammen med sesamolie. Fold den anden halvdel af pandekagen henover fyldet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Madpandekager, Laks og Hovedret