GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Middagssalat med grillstegt kyllingebryst og avocado
Foto: Martin Dyrløv

Middagssalat med grillstegt kyllingebryst og avocado

Vi giver dig her opskriften på en nem og sund sommerret med grillstegt kyllingebryst med avocado.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

2 stk. kyllingebryst
salt og peber
1 spsk. olivenolie
2 store skiver brød
1 fed hvidløg
1-2 hjertesalat (eller mini-romainesalat)
1 moden avocado
1 tsk. citronsaft
8 små cocktailtomater
1 spsk. saltede kapers
12 sorte oliven
1-2 spsk. hakket persille

Dressing:

2 spsk. cremefraiche (eller piskefløde)
2 spsk. olivenolie
1-2 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  1. Krydr kødet med salt og peber, og pensl det med olivenolie.
  2. Steg det på en varm grill eller grillpande i 5-6 min. på hver side. Læg kødet på en tallerken, og lad det hvile i 10 min.
  3. Steg brødet på grillen, gnid det med et overskåret fed hvidløg, og stænk det med olivenolie.
  4. Skyl og slyng salaten. Halvér avocadoen, og tag frugtkødet ud med en ske. Skær det i mindre stykker, og vend dem med citronsaft.
  5. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl kapers fri for salt, og dryp af på køkkenrulle.
  6. Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
  7. Riv kyllingekød og brød i store stykker, og læg dem i en skål.
  8. Tilsæt grøntsager og dressing, og vend det sammen med let hånd.
  9. Anret salaten på to middagstallerkner, og drys med kapers, oliven og persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Avocado, Sunde salater, Sund aftensmad, Grillmad og Hovedret