Bag den fineste buket til mors dag

Foto: Martin Dyrløv Glæd din mor med en fin kage-buket på mors dag den anden søndag i maj.

Mors dag: Bag den fineste buket til din mor

Bag nogle dejlige vanilje-cupcakes, og pynt dem med en eller flere farver smørcreme, så de ligner blomster. Anret i en kurv eller potte som en "buket". Her får du en god opskrift på en flot, festlig og velsmagende buket, som du kan forkæle din mor med til mors dag. Nederst på siden finder du også andre fine opskrifter på lækkerier, som du kan lave og servere for din mor på mors dag.

Bag nogle dejlige vanilje-cupcakes, og pynt dem med en eller flere farver smørcreme, så de ligner blomster. Anret i en kurv eller potte som en "buket". Her får du en god opskrift på en flot, festlig og velsmagende buket, som du kan forkæle din mor med til mors dag. Nederst på siden finder du også andre fine opskrifter på lækkerier, som du kan lave og servere for din mor på mors dag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: 20 minutter
totaltime Total: en time, 20 minutter
plate 12 stk.

Cupcakes:

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg str. L
  • 2 tsk. vaniljepulver (eller vaniljepaste)
  • 125 g cremefraiche 38 %
  • 175 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt

Smørcreme:

  • 125 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 4-5 spsk. pureret syltetøj (f.eks. jordbær eller blåbær)
  • evt. farve

Endvidere:

  • 1 sprøjtepose
  • 1 åben stjernetylle (med 6-7 takker)
  • 1 styroporkugle (12 cm)
  • trætandstikkere
  • 1 kurv, potte eller vase
  • silkepapir
  • evt. blomster

Sådan gør du:

  1. Kager: Pisk smør og sukker cremet med en håndmikser i 2-3 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver. Pisk vanilje og cremefraiche i dejen.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Rør det forsigtigt i dejen – rør så lidt som muligt.
  3. Fyld dejen i 12 papirforme i en muffinform, og bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og sæt dem til afkøling på en rist.
  4. Smørcreme: Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 4-5 min. Tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen, og pisk til en tyk og luftig creme. Pisk syltetøjet i lidt ad gangen, til smørcremen er glat og luftig. Tilsæt evt. farve, og fyld cremen i en sprøjtepose med stor stjernetylle.
  5. Sprøjt smørcreme på kagerne; Hold sprøjteposen lodret, sæt af i midten, og sprøjt så rundt og rundt til det ligner en blomst (øv dig evt. først på en tallerken). Sæt kagerne i køleskab i 20 min.
  6. Stik kagerne fast med tandstikkere på en styroporkugle i en vase eller en kurv. Stik lidt krøllet silkepapir og/ eller blomster ned imellem kagerne.

Vidste du...
I Danmark er det altid Mors Dag den 2. søndag i maj. Sådan har det været siden 1929, da dagen blev markeret første gang.

(kilde: Nationalmuseet)

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Mors dag, Cupcakes, Kage og Bageopskrifter