Nemme fastelavnsboller

Foto: Jesper Glyrskov Nemme og lækre fastelavnsboller med dejligt fyld i midten. Mums!

Nemme fastelavnsboller - opskrift fra Hendes Verden

Nemme fastelavnsboller

Fastelavnsbollerne er bagt af en forenklet briochedej, og de er både nemme at lave og superlækre. Du kan fylde fastelavnsbollerne med enten syltetøj, kagecreme, æble eller marcipan. Mums!

star star star star star
(6) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 10 minutter
cooking Arbejdstid: en time, 20 minutter
totaltime Total: en time, 30 minutter
plate 12-14 stk.
Ingredienser

Dej:
25 g gær
3 spsk. lunkent vand
200 g smør
3 æg
ca. 350 g mel.
1 sammenpisket æg til pensling

Fyld: ca. 1 spsk. syltetøj, kagecreme, kogte æbletern eller marcipanfyld (som i boller med marcipanfyld) pr. bolle

Pynt: glasur

Sådan bager du nemme fastelavnsboller:

  1. Opløs gæren i vandet. Saml alle ingredienserne til dejen i dejskålen, og ælt dejen sammen med håndmikseren. Lad den hæve ca. 45 min
  2. Drys lidt mel ud på bordet, vend dejen ud, og sigt også lidt mel over dejen. Klap den til 2 cm’s tykkelse, og glat forsigtigt med kagerullen. Stik dejen ud i cirkler (8 cm i diam.), og læg dem på pladen.
  3. Ælt resten af dejen ganske let sammen, og klap den ud, og lav resten af bollerne. Læg dem på bagepladen, dæk med en omvendt bradepande, og lad dem hæve en halv times tid et lunt sted.
  4. Tryk en fordybning i midten af hver af bollerne, og læg lidt fyld i fordybningen.
  5. Lad bollerne efterhæve ca. 15 min., pensl med æg, og bag bollerne ved 250 gr. i ca. 10 min.
  6. Pynt evt. med en stribe farvet glasur eller nemmere: smeltet chokolade.

Fyld til fastelavnsboller

  • Æblefyld: Skær 2-3 syrlige æbler i tern, drys med 2-3 spsk. sukker, og lad dem mørne i mikroovnen. Køl af inden brug.
  • Marcipanfyld: 50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide.
  • Kagecreme: Nemmest og mest sikkert med hensyn til salmonella er det at bruge pulver til koldrørt creme.
  • Flødefyld: Flødeskum naturel eller smagt til med kakao og flormelis eller (til de voksne) med portvin.
star star star star star
(6) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavn, Fastelavnsboller og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg