Nemme fastelavnsboller
SPONSORERET indhold

Nemme fastelavnsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fastelavnsbollerne er bagt af en forenklet briochedej, og de er både nemme at lave og superlækre. Du kan fylde fastelavnsbollerne med enten syltetøj, kagecreme, æble eller marcipan. Mums!

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
10. jan. 2023 | Opskrift | Hendes Verden
12-14 stk. | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: en time, 20 min

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 spsk. lunkent vand
  • 200 g smør
  • 3 æg
  • ca. 350 g mel.
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Fyld

  • ca. 1 spsk. syltetøj, kagecreme, kogte æbletern eller marcipanfyld (som i boller med marcipanfyld) pr. bolle

Pynt

  • glasur

Sådan bager du nemme fastelavnsboller:

  1. Opløs gæren i vandet. Saml alle ingredienserne til dejen i dejskålen, og ælt dejen sammen med håndmikseren. Lad den hæve ca. 45 min
  2. Drys lidt mel ud på bordet, vend dejen ud, og sigt også lidt mel over dejen.
  3. Klap den til 2 cm’s tykkelse, og glat forsigtigt med kagerullen.
  4. Stik dejen ud i cirkler (8 cm i diam.), og læg dem på pladen.
  5. Ælt resten af dejen ganske let sammen, og klap den ud, og lav resten af bollerne.
  6. Læg dem på bagepladen, dæk med en omvendt bradepande, og lad dem hæve en halv times tid et lunt sted.
  7. Tryk en fordybning i midten af hver af bollerne, og læg lidt fyld i fordybningen.
  8. Lad bollerne efterhæve ca. 15 min., pensl med æg, og bag bollerne ved 250 gr. i ca. 10 min.
  9. Pynt evt. med en stribe farvet glasur eller nemmere: smeltet chokolade.

Anbefalet til dig