
Opskrift på nudelsuppe med svinekøds-citrongræsspyd
Nudelsuppe med svinekøds-citrongræsspyd
En lækker supper som kan spises året rundt.
Spyd
400 g hakket svinekød
1 grøn chili
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 tsk maizena
2 tsk sukker
½ tsk bagepulver
8 stængler citrongræs til spyd.
Suppe
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk revet ingefær
4 stjerneanis
1½ l hønsesuppe – du kan sagtens bruge en færdiglavet
2 spsk Fish Sauce
150 g risnudler
125 g grønne bønner
1 pakke bønnespirer
1 bundt forårsløg
1 håndfuld koriander
1 håndfuld mynte
evt. chili til drys.
Sådan laver du nudelsuppe:
1. Varm ovnen op til 220 grader. Kom alle ingredienser til farsen undtagen citrongræs i en foodprocessor og blend sammen til en ensartet fars. Fjern de yderste blade af citrongræs-stænglerne. Fugt hænderne og klem farsen fast omkring den nederste halvdel af hver citrongræsstængel – ligesom til en slags kebab. Læg spyddene i en stor bradepande med bagepapir i og steg dem i ovnen i 10 min. Farsen hæver op pga. bagepulver, men trækker sig sammen igen, når de køler lidt ned.
2. Lav imens suppen. Hak hvidløg fint og snur det i olie i en gryde. Kom ingefær og anis i og hæld suppen over. Brug Fish Sauce til at salte med. Kog risnudlerne i en anden gryde efter pakkens anvisning og skyl dem godt i koldt vand.
3. Snit bønnerne i tynde strimler og rens bønnespirer. Rens og snit forårsløg i strimler. Anret suppen i skåle og servér således: kom nudler, grøntsager og friske urter i hver sin skål. Derefter et eller to spyd og hæld så dampende varm suppe over. Drys evt. med chili.
Prøv også risnudelsalat med peanuts og and