Nytårskage med chokolademousse
Foto: Cecilie Helmersen Lækker nytårskage... med masser af chokolade!

Nytårskage med chokolademousse

Årets sidste aften skal have et sødt indslag. Denne kage skal laves dagen inden, hvilket giver mere tid til resten af menuen.

printer Print
plate 8-10 personer

Bund

1 æske bastognekiks (260 g)
75 g smør
2 spsk flydende honning

Fyld

500 g god chokolade, gerne Valrhona med orangesmag
1/3 dl stærk kaffe
3 spsk appelsinlikør
½ l piskefløde

Drys

guldglimmer

Sådan gør du:

  1. Bund: Blend kiksene til en fin rasp i en foodprocessor. Smelt smør og honning sammen i en lille gryde. Det må ikke blive brunt.
  2. Rør kage- raspen og smørblandingen sammen. Pres dejen fast mod bunden af en springform beklædt med bagepapir (diam. 25 cm).
  3. Fyld: Smelt chokoladen over et vandbad, og rør kaffe og likør i. Lad chokoladeblandingen afkøle, mens du pisker piskefløden til skum.
  4. Rør 1/3 del af flødeskummet i chokoladeblandingen for at gøre den lind. Vend resten af flødeskummet grundigt, men med et let hånd, i chokolademassen, til de hvide striber forsvinder.
  5. Hæld chokolademassen over kagebunden, og stil den i køleskabet i et døgn.
  6. Kagen skal serveres køleskabskold og drysses med guldglimmer lige inden servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Nytårsdessert, Chokoladekage, Kage, Dessert og Bageopskrifter