
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
I påsken skal der påskeæg på dessertmenuen – prøv disse, som både er lækre og nemme at lave.
Ingredienser
Påskeæg med pistacie og orangenougat
1 pakke marcipan 400 g
50 g pistacienødder, husk at tage 10 hele nødder fra til pynt
1 appelsin, saften herfra
Fyld:
200 g nougat
1 appelsin, revet skal heraf
ca. 400 g mørk chokolade til overtræk
1. Hak nødderne mellemint, og ælt dem i marcipanen sammen med appelsinsaften. Bland nougat med appelsinskal.
2. Del marcipanen i 10 lige store stykker (lad dem ligge i en beholder med låg, så marcipanen ikke bliver tør), og lav en lad cirkel af hvert stykke. Læg en skefuld nougat i midten, og fold marcipanen op omkring. Form kuglen til et æg. Lav alle æggene færdige.
3. Opbevar marcipanæggene i en tætlukkende beholder, imens du smelter chokoladen. Dyp æggene i den smeltede chokolade, og lad dem stivne et køligt sted.
4. Sæt en pistacienød på toppen af hvert æg, inden chokoladen stivner.