Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på hjemmelavede chokoladepåskeæg med nougat og marcipan
Foto: Line Thit Klein De lækre marcipan-påskeæg med chokoladeovertræk er lidt af en lækkerbisken - og en oplagt værtindegave til påskens mange hyggelige arrangementer.

Opskrift på påskeæg med pistacie og orangenougat

Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat

I påsken skal der påskeæg på dessertmenuen – prøv disse, som både er lækre og nemme at lave.

plate Ca. 10 påskeæg
printer Print

Påskeæg med pistacie og orangenougat

1 pakke marcipan 400 g
50 g pistacienødder, husk at tage 10 hele nødder fra til pynt
1 appelsin, saften herfra

Fyld:
200 g nougat
1 appelsin, revet skal heraf
ca. 400 g mørk chokolade til overtræk

1. Hak nødderne mellemint, og ælt dem i marcipanen sammen med appelsinsaften. Bland nougat med appelsinskal.

2.  Del marcipanen i 10 lige store stykker (lad dem ligge i en beholder med låg, så marcipanen ikke bliver tør), og lav en lad cirkel af hvert stykke. Læg en skefuld nougat i midten, og fold marcipanen op omkring. Form kuglen til et æg. Lav alle æggene færdige. 

3. Opbevar marcipanæggene i en tætlukkende beholder, imens du smelter chokoladen. Dyp æggene i den smeltede chokolade, og lad dem stivne et køligt sted.

4.  Sæt en pistacienød på toppen af hvert æg, inden chokoladen stivner.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Påskeæg, Påske, Chokolade, Dessert og Appelsin