
Blomsterbergs pistaciekugler
Iøjenfaldnede grønne pistaciekugler, der pynter i konfektskålen.
Ingredienser
Mette Blomsterbergs pistaciekugler
200 g ren rå marcipan
100 g god nougat
ca. 250 g god, mørk chokolade 56%,
gerne Valrhona Caraque til overtræk
ca. 150 g usaltede pistaciekerner.
Sådan laver du Mette Blomsterbergs pistaciekugler
Marcipanen rulles ud til to 20 cm lange pølser, der hver skæres i 14 lige store stykker, i alt 28 stk.
Nougaten deles ligeledes i 28 ens firkanter, der trykkes lidt rund i hjørnerne, mases ind i en klump marcipan og gemmes. Kuglerne trilles helt runde og glatte og stilles i køleskab, mens chokoladen tempereres. Dyp marcipan-nougatkugler i chokoladen, og tril dem straks i fint blendede pistacienødder.
Stil pistaciekuglerne i køleskab 10 minutter for at hærde chokoladen hurtigt. Opbevares køligt (ikke køleskab) i tætsluttende
dåse.
SE OGSÅ: Blomsterbergs julehjerter
SE OGSÅ: Blomsterbergs valnøddekugler
SE OGSÅ: Blomsterbergs lakridskarameller
Tip
De iøjenfaldende grønne kugler pynter i konfektskålen. Få hjælp i køkkenet til at lave det – så er det nemmere og også hyggeligere.