Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på Mette Blomsterbergs valnøddekugler
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs valnøddekugler.

Opskrift på Mette Blomsterbergs valnøddekugler

Blomsterbergs valnøddekugler

Marcipankugler med grofthakkede valnøddekerner.

Ca. 20 stk.
Print

Mette Blomsterbergs valnøddekugler

 

200 g ren rå marcipan
40 g grofthakkede valnøddekerner
ca. 200 g god, mørk chokolade 56%,
gerne Valrhona Caraque til overtræk
ca. 150 g blendede valnøddekerner

Sådan laver du Mette Blomsterbergs valnøddekugler

Ælt marcipan og grofthakkede valnøddekerner sammen med hænderne til en ensartet masse. Tril massen til pølser, diam. som en tokrone. Skær 2 cm tykke skiver af pølserne, og tril hver skive til en rund kugle.


Læg kuglerne på et fad med bagepapir, og stil dem i køleskab en halv times tid, inden de dyppes i den tempererede chokolade (se herunder) og tril straks i de blendede valnødder. 

 

Opbevares køligt (ikke køleskab) i tætsluttende dåse.

 

TEMPERERING AF MØRK CHOKOLADE:
• Hak chokoladen fint. Smelt halvdelen over vandbad til 48 grader. (Det er absolut forbudt, at der kommer vand i chokoladen).
• Den anden halvdel kommes i en lidt stor skål og overhældes med den smeltede chokolade, så de to smelter sammen. Kun i absolut nødstilfælde opvarmes chokoladen en anelse, ellers ikke.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs appelsin-nougat-snitter

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

SE OGSÅ: Blomsterbergs brownies

Tip

Kom evt. en anelse sherry i marcipanen – det giver smagen lidt kant.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Konfekt, Søde sager og Dessert