Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kage af rester af marcipan og nougat
Foto: Thomas Hergaard Overskuddet af konfekt fra julen kan forvandles til denne skønne kage...

Konfektkage med marcipan, nougat & nødder

Bag en konfektkage af dine julerester

Rester af konfekt kan blive til den skønneste kage. Har du rester til overs fra julen (konfekt, nødder og tørret frugt) kan de alle sammen bruges i denne gode kage. Bland blot marcipan, nougat og chokolade i foodprocessoren. Få opskriften på den lækre kage af julerester her:

en time, 10 minutter
Print
1 konfektkage: 24 cm i diameter

200 g blandet konfekt
100 g nødder
100 g tørrede frugter (eller rosiner)
150 g smør
200 g rørsukker
4 æg
1 dl cremefraiche eller fløde
100 g mel
Tilbehør: flormelis, cremefraiche eller fløde skum og evt. frugtsalat

Sådan bager du en konfektkage med julens rester

1. Hak konfekt, nødder og tørret frugt groft (rosiner skal ikke hakkes) – gerne i en foodprocessor.

SE OGSÅ: Kransekageklatter

2. Rør smør og sukker cremet. Skil æggene og tilsæt æggeblommerne en ad gangen.

3. Rør det hakkede fyld i dejen sammen med cremefraiche eller fløde. Sigt melet og vend det i dejen.

 PRØV OGSÅ: Sådan laver du den bedste kransekage til nytårsaften 

4. Pisk æggehviderne stive og vend dem ligeledes i dejen.

5. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min. Prøv med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad kagen afkøle på en rist. 

6. Server konfektkagen med flormelisdrys og lidt cremefraiche eller flødeskum til kaffen. Eller prøv den sammen med lidt frugtsalat til dessert.

Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Marcipan, Kage og Bageopskrifter