Snitter med espressotrøffel
Foto: Tia Borgsmidt Prøv de lækre snitter med espressotrøffel

Snitter med espressotrøffel

Der skal også være lidt sødt til voksne slikmunde i den søde juletid. I denne snitte er der fuld skrue på nødder, kaffe og marcipan.

printer Print
clock 30 minutter
plate 30 trøfler

50 g afskallede hasselnødder
75 g mørk chokolade
1 dl fløde
25 g saltet smør
1 spsk stærk espresso
200 g marcipan
200 g chokolade
kaffebønner til pynt
guldglimmer til pynt

Sådan laver du snitterne

  1. Blend hasselnødderne til mel.
  2. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  3. Kom fløden i en gryde, og kog op.
  4. Rør fløden i chokoladen, og rør, til det er smeltet.
  5. Tilsæt smør, og lad det smelte i chokoladeblandingen.
  6. Vend til sidst nøddemel og espresso i, og rør, til massen er ensartet. Stil trøffelmassen på køl, indtil den er smørbar.
  7. Rul marcipanen ud til et kvadrat på ca. 20 x 20 cm. Del marcipanen i to lige store dele.
  8. Smør trøffelmassen i et tykt lag på det ene stykke marcipan.
  9. Læg det andet stykke over, og tryk lidt sammen. Stil koldt en times tid, og skær ud i mindre stykker.
  10. Temperer chokoladen, og dekorer konfekten. Pynt med hakkede kaffebønner og guldglimmer.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt