
Blomsterbergs julehjerter
Ingen jul uden hjemmebagte julehjerter.
Ingredienser
Mette Blomsterbergs julehjerter
Dej:
200 g hvedemel
100 g smør, stuetempereret
75 g flormelis
2 æggeblommer
¼ tsk kanel
¼ tsk stødt nellike.
Glasur:
100 g flormelis, sigtet
1 pasteuriseret æggehvide (30 g)
Sådan laver du Mette Blomsterbergs julehjerter
Bland de tørre ingredienser godt, tilsæt de øvrige, og ælt til en ensartet dej. Stil dejen koldt ½ time inden udrulning. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel, og udstik kagerne med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 185 grader ca. 5-8 minutter. Afkøles helt på bagerist og pyntes med glasur:
Pisk æggehvide og sigtet flormelis skummende og luftigt med en håndmikser. Sprøjt glasuren på evt. med et lille kræmmerhus af bagepapir. Lad glasuren lufttørre, inden julehjerterne opbevares i en tætsluttende dåse.
SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager
SE OGSÅ: Blomsterbergs krydrede biscotti
SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier
Tip
Her skal børnene for alvor med i køkkenet. Slip dem løs, og lad dig overraske: Tilsæt f.eks. glasuren farver, eller giv den gas med sølvkugler, krymmel og anden
kagepynt.