Opskrift på Mette Blomsterbergs julehjerter

Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs opskrift på sprøde julehjerter.

Opskrift på Mette Blomsterbergs julehjerter

Blomsterbergs julehjerter

Ingen jul uden hjemmebagte julehjerter.

Ingen jul uden hjemmebagte julehjerter.

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Ca. 50 stk.
Ingredienser

Mette Blomsterbergs julehjerter

Dej:
200 g hvedemel
100 g smør, stuetempereret
75 g flormelis
2 æggeblommer
¼ tsk kanel
¼ tsk stødt nellike.


Glasur:
100 g flormelis, sigtet
1 pasteuriseret æggehvide (30 g)

Sådan laver du Mette Blomsterbergs julehjerter

Bland de tørre ingredienser godt, tilsæt de øvrige, og ælt til en ensartet dej. Stil dejen koldt ½ time inden udrulning. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel, og udstik kagerne med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 185 grader ca. 5-8 minutter. Afkøles helt på bagerist og pyntes med glasur:

Pisk æggehvide og sigtet flormelis skummende og luftigt med en håndmikser. Sprøjt glasuren på evt. med et lille kræmmerhus af bagepapir. Lad glasuren lufttørre, inden julehjerterne opbevares i en tætsluttende dåse.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager

SE OGSÅ: Blomsterbergs krydrede biscotti

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Her skal børnene for alvor med i køkkenet. Slip dem løs, og lad dig overraske: Tilsæt f.eks. glasuren farver, eller giv den gas med sølvkugler, krymmel og anden
kagepynt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Julesmåkager, Kage og Dessert