Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på Mette Blomsterbergs julehjerter
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs opskrift på sprøde julehjerter.

Opskrift på Mette Blomsterbergs julehjerter

Blomsterbergs julehjerter

Ingen jul uden hjemmebagte julehjerter.

Ca. 50 stk.
Print

Mette Blomsterbergs julehjerter

Dej:
200 g hvedemel
100 g smør, stuetempereret
75 g flormelis
2 æggeblommer
¼ tsk kanel
¼ tsk stødt nellike.


Glasur:
100 g flormelis, sigtet
1 pasteuriseret æggehvide (30 g)

Sådan laver du Mette Blomsterbergs julehjerter

Bland de tørre ingredienser godt, tilsæt de øvrige, og ælt til en ensartet dej. Stil dejen koldt ½ time inden udrulning. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel, og udstik kagerne med en hjerteform. Læg hjerterne på en bageplade med bagepapir, og bag ved 185 grader ca. 5-8 minutter. Afkøles helt på bagerist og pyntes med glasur:

Pisk æggehvide og sigtet flormelis skummende og luftigt med en håndmikser. Sprøjt glasuren på evt. med et lille kræmmerhus af bagepapir. Lad glasuren lufttørre, inden julehjerterne opbevares i en tætsluttende dåse.

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager

SE OGSÅ: Blomsterbergs krydrede biscotti

SE OGSÅ: Blomsterbergs vaniljespecier

Tip

Her skal børnene for alvor med i køkkenet. Slip dem løs, og lad dig overraske: Tilsæt f.eks. glasuren farver, eller giv den gas med sølvkugler, krymmel og anden
kagepynt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Julebag, Julesmåkager, Kage og Dessert