Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Rådhuspandekager
Foto: Thomas Hergaard

Rådhuspandekager - opskrift fra Hjemmet

Rådhuspandekager

De berømte rådhuspandekager er en specialitet, der består af tynde pandekager rullet sammen med appelsincreme, smurt med et tyndt lag abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter. De fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle receptioner og festligheder på Københavns Rådhus.

(10-12 stk.)
Print

Arbejdstid: ca. 1 time
Hvile/afkølingstid: ca. 1 time
Stege/kogetid: 40 min.
Fryse-egnede uden fyld
Pandekager:
3 æg
100 g hvedemel
75 g sukker
2½ dl mælk
50 g smør (smeltet)
1 spsk smør til stegning
Appelsincreme:
1 vaniljestang (kornene og den tomme stang)
½ l sødmælk
40 g majsstivelse
1 æggeblomme
75 g sukker
2 blade husblas
2 tsk sukker
1 lille glas orangelikør eller appelsinjuice
2 tsk fintrevet appelsinskal
1½ dl piskefløde (flødeskum)
Abrikossyltetøj:
15 tørrede abrikoser
75 g sukker
ca. 1½ dl vand
Pynt:
mandelsplitter
og appelsinstrimler(julienne)

  1. Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
  2. Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør, for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i.
  3. Creme: Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
  4. Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud, kom husblassen i den varme creme og rør, til den smelter. Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal. Vend letpisket flødeskum i cremen.
  5. Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.
  6. Abrikossyltetøj: Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme. Blend evt. til ensartet konsistens. Smør syltetøjet i et jævnt lag på pandekagerne og drys med mandler og appelsinstrimler.
  7. Rådhuspandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Dansk mad og Pandekager