Sådan laver du hyldeblomstsaft med appelsin

Foto: Martin Dyrløv Hyldeblomstsaft smager af sommer!

Sådan laver du hyldeblomstsaft med appelsin

Sommer på flaske! Hyldeblomstsaft smager fantastisk og du kan nemt lave det selv. Prøv denne for eksempel denne lækre version med appelsin. Bland evt. sukkerlagen dagen før, så den er helt kold og klar til brug, når du har været ude og plukke blomster.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate ca. 2¾ liter koncentreret saft

Sukkerlage:

  • 2 liter kogende vand
  • 1 kg sukker
  • 500 g rørsukker

Endvidere:

  • 50 store hyldeblomstskærme
  • 1-2 appelsiner (øko)
  • 2 citroner (øko)
  • 2 breve citronsyre eller vinsyre (40 g)
  • evt. konserveringsmiddel

Sådan gør du:

  1. Bland kogende vand og de to slags sukker i en stor beholder, og rør, til sukkeret er helt opløst. Afkøl.
  2. Ryst små dyr ude af hyldeblomstskærmene, og skyl dem kun, hvis det er absolut nødvendigt. Klip grove stilke fra.
  3. Vask appelsiner og citroner, og skær dem i tynde skiver.
  4. Hæld citronsyren i sukkerlagen, og rør, til den er opløst.
  5. Tilsæt hyldeblomstskærme og citrusfrugter. Læg en tung tallerken øverst, for at holde blomster og frugt nede i sukkerlagen. Dæk beholderen med låg eller film, og lad saften trække et koldt og mørkt sted (gerne i køleskab) i 4-6 døgn.
  6. Si saften gennem en alm. sigte over en finmasket sigte. Husk at gemme kvaset til én af de andre opskrifter her på siden. Tilsæt evt. konserveringsmiddel, og hæld saften på steriliserede flasker (evt. skyllet med konserveringsmiddel).
  7. Opbevar saften mørkt og koldt. Server hyldeblomstsaften fortyndet med 4-5 dele koldt vand, danskvand eller hvidvin.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Saft, Hyldeblomst og Drikke