Ingredienser
150 g perlerug (giver cirka 450 g kogte korn)
200 g æble
200 g rødbede
200 g bladselleri med blade
50 g valnøddekerner til pynt
50 g brombær til pynt
Dressing:
4 spsk. valnøddeolie eller økologisk jomfruolivenolie
1 spsk. hvidvinsedddike
1 fed presset hvidløg
1 tsk. sennep
1 tsk. rørsukker
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog perlerugen i cirka 20 minutter og afkøl den i en skål.
- Skær æblet i mindre stykker. Riv rødbeden. Skær bladsellerien i skiver og tag de grønne blade fra. Hak bladselleribladene groft. Bland perlerug, æble, rødbede og bladselleri i skålen med perlerug.
- Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg, og ryst dem godt sammen.
- Bland dressingen sammen med ingredienserne i skålen. Anret som vist og pynt med valnøddekerner og brombær.
Det skal være en fornøjelse at tabe sig
I marts 2018 valgte Claus Dalby at tage (gryde)skeen i den anden hånd og lægge kosten om. Den fede og søde mad blev erstattet af ikke alene sunde, men også smukke salater, supper og andre plantebaserede retter. Efter blot ti måneder resulterede det i et vægttab på 40 kilo. I sin nye bog Slank – plantemad fra mit grønne køkken fortæller Claus Dalby personligt om sin livsstilsomlægning og deler passioneret ud af sine over hundrede grønne og slankende madopskrifter.
”Slank. Plantemad fra mit grønne køkken”, Claus Dalby, Forlaget Klematis, 300 kr.