Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

syllabub dessert
Foto: Betina Hastoft Skøn dessert med appelsin, Amaretto og passionsfrugt.

Dessert med Ameretto

Skøn nytårsdessert: Syllabub

Syllabub er en traditionel engelsk dessert, der kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Den smager fantastisk, og så er den hurtig at lave.

clock 15 minutter
printer Print
plate Dessert til 6 personer

50 g sukker
2 spsk. appelsinsaft
3 spsk. Amaretto
5 dl piskefløde
12 makroner
6 passionsfrugter
5 japanske kirsebær

Sådan laver du syllabub

  1. Hæld sukker i en stor skål sammen med appelsinsaft og Amaretto.
  2. Tilsæt fløden. Pisk med et piskeris, til cremen bliver blød og luftig.
  3. Knus to makroner i hvert glas. Hæld cremen over. Pynt med passionsfrugt og japanske kirsebær.

    Tip: Tilbered desserten lige før den skal spises. Sørg for, at glassene med knuste makroner er klar på forhånd.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Nytårsdessert og Appelsin