
Foto: Skøn dessert med appelsin, Amaretto og passionsfrugt.
Dessert med Ameretto
Skøn nytårsdessert: Syllabub
Syllabub er en traditionel engelsk dessert, der kan spores helt tilbage til 1600-tallet. Den smager fantastisk, og så er den hurtig at lave.
preparation
Total: 15 minutter
plate
Dessert til 6 personer
Af Marie Melchior
Ingredienser
50 g sukker
2 spsk. appelsinsaft
3 spsk. Amaretto
5 dl piskefløde
12 makroner
6 passionsfrugter
5 japanske kirsebær
Sådan laver du syllabub
- Hæld sukker i en stor skål sammen med appelsinsaft og Amaretto.
- Tilsæt fløden. Pisk med et piskeris, til cremen bliver blød og luftig.
- Knus to makroner i hvert glas. Hæld cremen over. Pynt med passionsfrugt og japanske kirsebær.
Tip: Tilbered desserten lige før den skal spises. Sørg for, at glassene med knuste makroner er klar på forhånd.
De bedste opskrifter til dit nytår
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Nytårsdessert og Appelsin
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: