
SPONSORERET indhold
Sønderjysk rugbrødslagkage med bær
Lækker sønderjysk rugbrødslagkage.
8-10 stykker
Ingredienser
Lagkagebunde:
250 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk. koldt vand
125 g rugbrød
2 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
100 g hasselnødder
4 æggehvider
Råsyltede hindbær:
600 g friske hindbær
100 g rørsukker
korn fra ½ vaniljestang
¾ liter piskefløde
Pynt:
100 g friske hindbær
100 g blåbær
høvlet chokolade
- Pisk sukker, æggeblommer og vand, til de er lyse og lette. riv rugbrødet så fint som muligt. bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og finthakkede nødder i en skål. Vend blandingen i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Spred dejen ud i tre forme
- (ca. 22 cm), og bag dem ved 200 gr. i 8-12 min.
- Bland hindbær, sukker og vaniljekorn i en skål.
- Pisk fløden til skum, læg lagkagen sammen med hindbær og flødeskum, gem noget flødeskum til at pynte kagen med.
- Pynt kagen med flødeskum, friske hindbær, blåbær og høvlet chokolade.