Sønderjysk rugbrødslagkage med bær

Foto: Mikkel Adsbøl

Sønderjysk rugbrødslagkage med bær - opskrift fra Hendes Verden

Sønderjysk rugbrødslagkage med bær

Lækker sønderjysk rugbrødslagkage.

Lækker sønderjysk rugbrødslagkage.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8-10 stykker
Ingredienser

Lagkagebunde:
250 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk. koldt vand
125 g rugbrød
2 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
100 g hasselnødder
4 æggehvider
Råsyltede hindbær:
600 g friske hindbær
100 g rørsukker
korn fra ½ vaniljestang
¾ liter piskefløde
Pynt:
100 g friske hindbær
100 g blåbær
høvlet chokolade

  1. Pisk sukker, æggeblommer og vand, til de er lyse og lette. riv rugbrødet så fint som muligt. bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og finthakkede nødder i en skål. Vend blandingen i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Spred dejen ud i tre forme
  2. (ca. 22 cm), og bag dem ved 200 gr. i 8-12 min.
  3. Bland hindbær, sukker og vaniljekorn i en skål.
  4. Pisk fløden til skum, læg lagkagen sammen med hindbær og flødeskum, gem noget flødeskum til at pynte kagen med.
  5. Pynt kagen med flødeskum, friske hindbær, blåbær og høvlet chokolade.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fødselsdag, Lagkage og Dessert