Gratin opskrift med kartoffel og spinat
SPONSORERET indhold

Spinat-kartoffelgratin med sprød salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. jan. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser

600 g bagekartofler
40 g smør
salt, peber og revet muskatnød
400 g spinat fra frost , optøet
2 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg, finthakket
salt og peber
2 æg
1 dl parmesan, groft revet
1 dl persille, groft hakket
1 dl cremefraiche 18 %
1 tsk dijonsennep
½ dl ost, revet
lidt smør og rasp til formen
lidt revet ost til drys på toppen

blandet salat efter eget valg
2-3 stængler bladselleri
2-3 gulerødder
½ rødløg
1 grape, gerne rød grape, saften heraf
lidt salt og 1 knsp cayennepeber
1-1½ spsk flydende honning
1½ spsk olivenolie
1-1½ tsk nigellafrø .

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du

Skræl og kog kartoflerne møre i vand uden salt. Skær smørret i små tern. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem sammen med smørret og krydr med salt, peber og revet muskatnød.

Kom spinaten i en sigte og pres væden fra. Kom lidt olivenolie på en pande og steg hvidløg ved svag varme et kort øjeblik. Tilsæt spinaten og rist det sammen med hvidløget 1-2 min. Krydr godt med salt og peber.

Pisk æggene sammen i en skål. Afkøl kartoffelmosen en smule og rør æg, parmesan, persille og spinat heri.

Rør cremefraiche sammen med dijonsennep og revet ost.
Smør et ovnfast fad eller form med lidt smør og drys med rasp. Kom kartoffel-spinatmosen heri. Kom cremefraiche-blandingen på toppen. Drys med lidt ekstra revet ost.
Bag spinat-kartoffelgratinen i ovnen 35-40 min ved 185 grader.

Skyl salaten og slyng den i en salatslynge. Snit bladselleri i tynde skiver på skrå. Skræl og snit gulerødderne i tynde strimler og hak rødløget i små tern. Rør en dressing af grapesaft, salt, cayennepeber, honning og olivenolie. Bland salaten sammen med bladselleri, gulerødder, grape-dressing og drys med nigellafrø.

Server spinat-kartoffelgratin med salaten og evt. groft brød til.