Tofusalat
SPONSORERET indhold

Sprød tofusalat med misodressing

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skal aftensmaden være hurtig, men stadig sund? Så prøv denne nemme og sunde salat med sprøde grøntsager, marineret tofu og en skøn dressing.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
22. jan. 2020 | Opskrift | Fit living
2 personer | Total: 35 min

Ingredienser

250 g fast tofu
2 spsk. tamari- eller sojasauce
¼ tsk. hvidløgspulver
¼ tsk. chiliflager
1 tsk. sesamolie
2 tsk. sesamfrø
350 g broccolibuketter – gerne aspargesbroccoli
350 g gulerod
2 dl kogte, vilde ris 

Misodressing:

2 spsk. miso
1 spsk. riseddike
1 tsk. chilisauce eller lidt Tabasco
1 spsk. vand
1 tsk. honning
½ tsk. sesamolie

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    482 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    24 %
  • Kulhydrat:
    46 %

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader, afdryp og dup tofuen tør med køkkenrulle.
  2. Skær den i strimler, og læg dem på en plade med bagepapir.
  3. Rør sojasauce, hvidløgspulver og sesamolie sammen, pensl tofustrimlerne med blandingen, drys sesamfrø på, og bag dem sprøde i ovnen i cirka 25 minutter.
  4. Blanchér broccolien i kogende, letsaltet vand i cirka 1 minut.
  5. Afdryp og afkøl den, før du blander den med gulerod, vilde ris og tofu.
  6. Rør ingredienserne til misodressingen sammen, smag den til, og giv den til salaten.

Anbefalet til dig