SPONSORERET indhold
Sprød tofusalat med misodressing
Skal aftensmaden være hurtig, men stadig sund? Så prøv denne nemme og sunde salat med sprøde grøntsager, marineret tofu og en skøn dressing.
2 personer |
Total: 35 min
Ingredienser
250 g fast tofu
2 spsk. tamari- eller sojasauce
¼ tsk. hvidløgspulver
¼ tsk. chiliflager
1 tsk. sesamolie
2 tsk. sesamfrø
350 g broccolibuketter – gerne aspargesbroccoli
350 g gulerod
2 dl kogte, vilde ris
Misodressing:
2 spsk. miso
1 spsk. riseddike
1 tsk. chilisauce eller lidt Tabasco
1 spsk. vand
1 tsk. honning
½ tsk. sesamolie
Næringsindhold
-
Energi pr. person:482 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:24 %
-
Kulhydrat:46 %
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 200 grader, afdryp og dup tofuen tør med køkkenrulle.
- Skær den i strimler, og læg dem på en plade med bagepapir.
- Rør sojasauce, hvidløgspulver og sesamolie sammen, pensl tofustrimlerne med blandingen, drys sesamfrø på, og bag dem sprøde i ovnen i cirka 25 minutter.
- Blanchér broccolien i kogende, letsaltet vand i cirka 1 minut.
- Afdryp og afkøl den, før du blander den med gulerod, vilde ris og tofu.
- Rør ingredienserne til misodressingen sammen, smag den til, og giv den til salaten.
Tip
Tofu er sojabønnepasta og rummer ikke megen smag i sig selv. Vær derfor gavmild med marinering og kraftige smagsgivere.