Stegte sild i lage
Foto: Mikkel Adsbøl

Stegte sild i lage - opskrift fra Hendes Verden

Stegte sild i lage

Du kan købe dem færdige, både i supermarkedet og hos fiskehandleren, men det er nemt og sjovt at lave dem selv.

printer Print
plate (4 pers.)

1 pk. sildefileter (evt. fra frost)
salt, peber
sammenpisket æg
rasp iblandet salt og peber
olie til stegning
Lage:
2 dl eddike
2 dl sukker
1 tsk. peberkorn
Pynt:
løgringe

  1. Tø sildefilterne op, og klip alle finnerne af. drys kødsiden med salt og peber, luk sildene, og vend dem i æg og rasp. steg sildene gyldne i rigelig olie, og læg dem straks til afdrypning på køkkenrulle.
  2. Kog lagen op, og køl den af. fortynd den evt. med lidt vand, hvis du finder smagen for tæt. Hæld den over sildene, og lad dem trække fra dag til dag.
  3. Pynt med løgringe.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sild