Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æbletærte
Foto: Nicolai Mørk

Æbletærte med marcipan

Årets dessert med æbler − den fås ikke bedre.

8
Print

Tærtedej:
60 smør
150 g hytteost 1,5%
200 g hvedemel
25 g rørsukker
Fyld:
50 g reven marcipan
3-4 æbler, f.eks. coxorange
25 g sukker + 1 tsk stødt kanel

Pensling:
1 dl æblegelé

Pynt:
Små blade mynte eller
citronmelisse

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og blend, til dejen er fast, samlet og lige klar til at rulle ud.
  2. Rul dejen ud til en cirkel og beklæd en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter med dejen.
  3. Tryk dejen fast op ad siderne. Prik bunden med en gaffel – sæt den i køleskab, mens du laver fyldet.
  4. Riv marcipanen groft.
  5. Skræl, udkern og snit æblerne i både og vend dem med en anelse citronsaft. Bred marcipanen ud på tærtebunden, læg æblerne ovenpå og drys med kanel-sukker.
  6. Bag tærten ved 200° i 30-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Smelt og pensl geleen over tærten, der evt. kan pyntes med lidt mynte.


Energi pr. person: 240 kcal, fedt 30%, protein 9%, kulhydrat 61%


 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Æbletærte og Bageopskrifter