Spelttærter med ricotta
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Sund tærte: Spelttærter med ricotta

Her er en skøn sund tærte med masser af smag. Løg er til den søde side, når de er tilberedt og passer perfekt med timians kraftige smag. Bag de små tærter, og brug dem som frokost eller til aftensmad med en god salat til. De små sunde tærter er også gode til madpakken eller i en picnickurv. Her får du opskriften på sund tærte:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 Person(er)

Tærtedej:
100 g speltmel
100 g hvedemel
100 g fromage frais/kvark
100 g smør
¼ tsk salt

Fyld:
2-3 løg i både
2 tsk olivenolie
frisk timian
100 g kogt skinke i tynde strimler
3 æg
100 g ricotta
1 dl minimælk
salt, peber
25 g reven fåreost
ekstra timian

Energi pr. person:
370 Kcal
Fedt:
49 %
Protein:
18 %
Kulhydrat:
33 %

Sådan gør du:

  1. Ælt dejen sammen, og læg den koldt en times tid. Rul dejen ud, og beklæd 6 små tærteforme af metal, og sæt dem i køleskabet 1 times tid.
  2. Sautér løgene i olie, til de er bløde, men stadig sprøde, og krydr dem med timian.
  3. Pisk æg, ricotta, mælk og krydderier sammen, bland skinken i cremen, og fordel den i tærteformene.
  4. Kom løgene på toppen, drys ost på, og bag tærterne ved 200° i ca. 30 minutter, til fyldet føles fast.
  5. Server tærterne lune med ekstra timian på toppen.  

TIP! Spis de små tærter til frokost eller som aftensmad med salat.

Energi pr. person: 370 kcal, fedt 49%, protein 18%, kulhydrat 33%

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Tærte, Hovedret og Frokost