Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Suppe af bagte rodfrugter

En fyldig suppe med masser af gode vitaminer og fibre

plate 4
printer Print

500 g blandede rodfrugter
3 løg
2-3 store fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2-3 timiankviste
salt, peber
1-2 spsk granatæblebalsamico
¾-1 liter bouillon
SERVERING:
100 g pancetta
masser af frisk timian
200 g ristet rugbrød

Sådan gør du:

Skær rodfrugter og løg i grove stykker. Lad hvidløgene forblive hele. Vend grønsagerne med olivenolie, timiankviste, salt og peber og bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir. Dryp med lidt balsamico og bag ved 225° en halv times tid.
Blend det hele med lidt af bouillonen, hæld rodfrugtmassen i en gryde, spæd til med yderligere bouillon til passende konsistens og varm suppen igennem. Smag godt til med salt, peber og evt. mere timian. Rist pancettaen sprød i en stor pande og læg dem over på lidt køkkenrulle. Server suppen med masser af frisk timian, sprød pancetta og sprødt rugbrød.

Energi pr. person: 270 kcal, fedt 24%, protein 16%, kulhydrat 60%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Suppe og Vintermad