Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ærtesuppe med stenbiderrogn
Foto: Line Thit Klein Ærtesuppe med stenbiderrogn

Ærtesuppe med stenbiderrogn

Ærtesuppe med stenbiderrogn

Ærtesuppen har en utrolig smuk grøn farve - og de røde stenbiderrogn pynter endnu mere. Få opskriften på forårets fineste suppe her:

30 minutter
Print
Ærtesuppe med stenbiderrogn til 4 perosner

1 1/2 pose frosne ærter
ca. 3 dl kogende vand
2-3 dl koldt vand
2 spsk citronsaft
200 g renset stenbidderrogn
1 citron, skallen heraf
1 stk skalotteløg
3 stilke løvstikke
salt og peber
evt. ærteblomster til pynt
2 spsk citronolie

Sådan laver du suppen

1. De optøede ærter blendes med kogende vand i ca 1 min, tilsæt det kolde vand, og blend til den er let og luftig. Tilsæt ca 2 spsk citronsaft. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis suppen er for tyk.

2. Suppen sigtes og smages til med salt og peber. Stil den på køl, indtil den skal serveres.

3. Bland stenbidderrogn, citronskal, fint hakket skalotteløg, fint hakket løvstikke, samt salt og peber.

4. Anret suppen i en skål, tilsæt din blanding med stenbidderrogn og pynt med ærteblomster. Dryp citronolien rundt i den anrettede suppe, så det danner små perler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stenbiderrogn, Suppe, Dansk mad, Hovedret og Forret