Æblekage opskrift Lagkagehuset
SPONSORERET indhold

Sydfynsk æblekage a la Lagkagehuset

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lagkagehusets æblekage er den bedste, der findes. Vi har allerede bagt den flere gange, og den skuffer aldrig. Kagen holder sig fint i flere dage, hvis den opbevares i en beholder med låg.

Af: Ole Kristoffersen (Lagkagehuset) Foto: Columbus Leth
13. okt. 2021 | Opskrift | BoligLiv
Æblekage til 8-10 pers. | Total: 50 min

Ingredienser

Råmasse:
150 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g mel
30 g maizena
3 tsk. bagepulver
Korn fra 2 vaniljestænger

Smuldredej til bund og top:
50 g smør
50 g sukker
80 g mel
½ tsk. bagepulver

Fyld:
1 spsk. kanel
2 store æbler

Sådan bager du æblekage

1. Tænd ovnen på 170 grader.

2. Råmasse: Rør smør og sukker godt sammen. Kom æggene i ét ad gangen, mens der røres. Tilsæt mel, maizena, bagepulver og vaniljekorn, og rør massen godt igennem.

3. Bland ingredienserne sammen til en smuldredej.

PRØV OGSÅ: Lagkagehusets drømmekage

4. Kom halvdelen af smuldredejen i bunden af en smurt springform på ca. 22 cm diameter. Hæld råmassen i formen, og drys med kanel. 

5. Skær æblerne i både, og læg dem oven på råmassen. Drys resten af smuldredejen over.

6. Bag kagen i 30-40 min. Afkøl kagen en smule, inden den serveres med cremefraiche eller vaniljeis.

Anbefalet til dig