
Sydfynsk æblekage a la Lagkagehuset
Lagkagehusets æblekage er den bedste, der findes. Vi har allerede bagt den flere gange, og den skuffer aldrig. Kagen holder sig fint i flere dage, hvis den opbevares i en beholder med låg.
Ingredienser
Råmasse:
150 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g mel
30 g maizena
3 tsk. bagepulver
Korn fra 2 vaniljestænger
Smuldredej til bund og top:
50 g smør
50 g sukker
80 g mel
½ tsk. bagepulver
Fyld:
1 spsk. kanel
2 store æbler
Sådan bager du æblekage
1. Tænd ovnen på 170 grader.
2. Råmasse: Rør smør og sukker godt sammen. Kom æggene i ét ad gangen, mens der røres. Tilsæt mel, maizena, bagepulver og vaniljekorn, og rør massen godt igennem.
3. Bland ingredienserne sammen til en smuldredej.
PRØV OGSÅ: Lagkagehusets drømmekage
4. Kom halvdelen af smuldredejen i bunden af en smurt springform på ca. 22 cm diameter. Hæld råmassen i formen, og drys med kanel.
5. Skær æblerne i både, og læg dem oven på råmassen. Drys resten af smuldredejen over.
6. Bag kagen i 30-40 min. Afkøl kagen en smule, inden den serveres med cremefraiche eller vaniljeis.