Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på tiramisu fra femstjernet kok
Chefkokken Salvatore Quarto laver tiramisu

Opskrift på tiramisu fra femstjernet kok

Tiramisu fra femstjernet kok

Verdens bedste? Lyder det som pral? Ikke desto mindre, opskriften på denne tiramisu, der er leveret af chefkokken Salvatore Quarto på det femstjernede italienske hotel Monteverde, er uovertruffen. Salvatore mener, at denne opskrift er til fem personer. Så skal de godt nok være sultne. Jeg vil – også efter at have dobbelttjekket med andre opskrifter – mene, at der her er til 8-10 personer! Spist skal den nok blive, men halver eventuelt opskriften, hvis I ikke er så mange.

7
Print

1 kg mascarpone
5 æg (pasteuriserede)
200 g sukker
Pavesini (små kattetungeformede kager, fås hos det italienske supermarked, Supermarco. Koster godt 20 kr. for en kæmpe pakke. Du kan også bruge Lady Fingers, men fidusen ved Salvatores opskrift er lidt, at man får fat i disse pavesini!)
En tre, fire kopper stærk kaffe – gerne espresso
Kakao

Sådan laver du tiramisu

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur – også espressoen. Pisk æggene og bland dem med sukker og mascarpone og rør det hele, til det bliver en jævn masse.

Dyb hurtigt pavesinierne i espressoen, de skal ikke ligge og søbe, bare lige ned og op igen. Læg dem på en tallerken. Så tager du selve serveringsskålen og lægger et lag pavesinier i bunden, dernæst et lag af mascaponeblandingen. Og sådan fortsætter du. Det sidste lag skal være mascapone, som du sigter et fint lag kakao henover. Det er fint nok, hvis der bare bliver fire lag i alt.

Tiramisuen er lækker, hvis den laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. Og den skal ha' et hvil på minimum 4 timer, så den gode smag når at sætte sig.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Tiramisu, Kaffe, Kage, Italiensk mad og Dessert