Tomat
Foto: Maria Nielsen & Nikolai Mørk

Tomat

Tomat-chutney

Fantastisk Tomat-chutney

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate ca. ¾ liter

1 kg cherrytomater
600 g økologisk rørsukker
100 g strimlede, tørrede abrikoser
1 finthakket økologisk citron
1 flækket vaniljestang
2 dl hvidvinseddike

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring dem i kog under omrøring. Rør, til sukkeret er smeltet. Lad det hele simre uden låg 1½-2 timer. Skum chutneyen undervejs og rør jævnligt, til den har marmeladeagtig konsistens. Pas på mod slutningen af kogningen, hvor sukkeret nemt vil brænde på. Hæld chutneyen på rengjorte glas og bind til med det samme.

180 kcal. pr. ½ dl.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Chutney