SPONSORERET indhold
Vandbakkelseskrans
For at bage den perfekte vandbakkelseskrans, skal man være meget præcis med mål og vægt, og røre dejen grundigt. Du kan også sprøjte dejen ud i kringlefacon, så det bliver en rigtig waleskringle.
1 krans/kringle, 8-10 stykker
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45-50 min.
Dej:
2½ dl vand (250 g)
100 g smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
150 g hvedemel
3 æg (str. M, 160-180 g)
Glasur og pynt:
50 g hasselnøddeflager
75 g mørk chokolade
25 g smør
ca. 50 g flormelis
Fyld:
½ l piskefløde
- Giv vand, smør, sukker og salt et opkog. Tag gryden af varmen, og rør melet i på én gang.
- Sæt gryden over varmen igen, og rør dejen med en træske, til den slipper grydens bund og sider. Hæld dejen i en skål, og lad den køle af i 5 min.
- Tegn en cirkel (20 cm) på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rør æggene i dejen ét ad gangen med en træske, og rør til en samlet dej mellem hver. Rør dejen igennem i 3-5 min., og fyld den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
- Sprøjt en ring af dej på den tegnede cirkel, og sprøjt endnu en ring uden på den første. Sprøjt resten af dejen oven på ringene, og sæt pladen midt i ovnen. Bag i 45-50 min. – og åbn endelig ikke ovnen de første 30 min. Når kransen er færdig, skal den være sprød, høj og let. Sæt kransen til afkøling på en bagerist.
- Rist hasselnøddeflagerne gyldne på en tør pande, og lad dem afkøle.
- Pisk fløden til skum.
- Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Rør sigtet flormelis i til passende konsistens.
- Flæk kransen med en skarp kniv, og læg den sammen med flødeskum på et fad. Pynt med glasur og hasselnøddeflager.