Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Vietnamesisk mørbradgryde
Foto: Line Thit Klein Mørbradgryde på en ny og spændende måde.

Vietnamesisk mørbradgryde

Vietnamesisk mørbradgryde

Mørbradgryde på en helt ny måde, fuld af saft og kraft.

clock 35 minutter
printer Print
plate Vietnamesisk mørbradgryde til 4 pseroner

1 svinemørbrad
3 spsk. olie
3 forårsløg
2 stilke bladselleri
1 stilk citrongræs
(el. 1 tsk. revet citronskal)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. ingefær (friskrevet)
1 tsk. sukker
2 spsk. fishsauce
2 spsk. sojasauce
1 tsk. sambal oelek (el. friskhakket, rød chili)
2 dl bouillon
salt og peber
1 spsk. majsstivelse
½ dl vand

Tilbehør: ris el. ægnudler og dampede sukkerærter

Sådan laver du vietnamesisk mørbradgryde

1. Rens mørbraden for sener, og skær den i 2 cm skiver. Brun kødet i 2 spsk. olie i en wok eller dyb stegepande ad to omgange. Tag kødet op, og tør wokken.


2. Snit forårsløgene. Gem den grønne top til pynt. Snit bladsellerien i fine skiver.
Hak den nederste del af citrongræsset. Svits løg, bladselleri, citrongræs, hvidløg og ingefær i wokken i 1 spsk. olie.

 

SE OGSÅ: Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs


3. Kom kødet tilbage i gryden. Kom de øvrige ingredienser i gryden undtagen
majsstivelse, og lad retten simre ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.


4. Udrør majsstivelsen i ½ dl koldt vand, og rør det i. Kog kort retten igennem.
Server gryderetten med det foreslåede tilbehør.

 

PRØV OGSÅ: Farsbrød med timian og bacon

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbradgryde, Svin, Vietnamesisk mad og Hovedret