Vietnamesisk mørbradgryde
Foto: Line Thit Klein Mørbradgryde på en ny og spændende måde.

Vietnamesisk mørbradgryde

Vietnamesisk mørbradgryde

Mørbradgryde på en helt ny måde, fuld af saft og kraft.

printer Print
preparation Total: 35 minutter
plate Vietnamesisk mørbradgryde til 4 pseroner

1 svinemørbrad
3 spsk. olie
3 forårsløg
2 stilke bladselleri
1 stilk citrongræs
(el. 1 tsk. revet citronskal)
1 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. ingefær (friskrevet)
1 tsk. sukker
2 spsk. fishsauce
2 spsk. sojasauce
1 tsk. sambal oelek (el. friskhakket, rød chili)
2 dl bouillon
salt og peber
1 spsk. majsstivelse
½ dl vand

Tilbehør: ris el. ægnudler og dampede sukkerærter

Sådan laver du vietnamesisk mørbradgryde

1. Rens mørbraden for sener, og skær den i 2 cm skiver. Brun kødet i 2 spsk. olie i en wok eller dyb stegepande ad to omgange. Tag kødet op, og tør wokken.


2. Snit forårsløgene. Gem den grønne top til pynt. Snit bladsellerien i fine skiver.
Hak den nederste del af citrongræsset. Svits løg, bladselleri, citrongræs, hvidløg og ingefær i wokken i 1 spsk. olie.

 

SE OGSÅ: Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs


3. Kom kødet tilbage i gryden. Kom de øvrige ingredienser i gryden undtagen
majsstivelse, og lad retten simre ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.


4. Udrør majsstivelsen i ½ dl koldt vand, og rør det i. Kog kort retten igennem.
Server gryderetten med det foreslåede tilbehør.

 

PRØV OGSÅ: Farsbrød med timian og bacon

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbradgryde, Svin, Vietnamesisk mad og Hovedret