Ovnbagt lammeculotte med grønt og yoghurt-dip
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 4 lammeculotter a 125-150 g
 - Salt og groft kværnet peber
 - 2 fed knust hvidløg
 - frisk eller tørret rosmarin
 - Grillede grønsager
 - Ca. 1 kg søde kartofler, i mundrette stykker
 - 2 løg, i kvarte
 - 3-4 flækkede, udkernede snackpebre, mundrette stykker
 - olivenolie
 - 1 bdt grønne asparges, skåret halvt over
 - 25 g små, sorte oliven
 - 1 bdt koriander
 - Yoghurt-dip
 - 1 bæger yoghurt naturel
 - 2 – 3 fed knust hvidløg
 
Sådan laver du lammeculotte
- Gnid lammeculotterne med salt, peber, knust hvidløg og rosmarin, og læg dem i en bradepande – der er stor nok – til også at kunne rumme grønsagerne.
 - Vend kartofler, løg og snackpebre i olie med salt og peber, og bred grønsagerne ved siden af lammekødet. Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. Vend i grønsagerne undervejs, og læg de grønne asparges ved, når der er 5-6 minutter tilbage af bagetiden.
 - Tag kød og grønt ud. Lad kødet trække 10-15, før det skæres ud.
 - Vend alle grøntsager med oliven og koriander, og servér dem til kødet – i skiver – med yoghurtcremen, som du laver ved at røre det med hvidløg, salt og peber, som du smager til.