Rejer med romescosovs
Romescosovs er enklassisk katalansk(spansk) kold sovs, derer god til skaldyr, kødog grønsager.
12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
 - Stegetid: 6 min.
 - Ikke fryse-egnet
 - 600 g rejer
 - Romescosovs:
 - 1-2 fed hvidløg
 - 1 skive lyst brød uden skorpe
 - 2-3 spsk olivenolie
 - 50 g mandler og/eller hasselnødder
 - 75 g grillede peberfrugter
 - 30 g soltørrede tomater i olie
 - 1 chili
 - 1-2 spsk rødvins- eller sherryeddike
 - persille eller basilikum
 - salt og peber
 
- Steg hele hvidløgsfedog brød gyldent i olivenolie(1-2 min.). Ristmandler og/eller nødderpå en pande 2-4min. og hak dem i enfoodprocessor.
 - Tilsætbrød, hvidløg, afdryppedepeberfrugter ogtomater samt fintsnittetchili (uden frø ogmellemvægge).
 - Kør det jævnt og tilsæt afdryppetolie og saft (fra peberfrugterog tomater).Smag til med vineddike,finthakket persille ellerbasilikum, salt og peberog juster evt. konsistensenmed olivenolie
 - Anretrejerne med sovsen ismå glas. Pynt evt. medpersille eller basilikumog server med ristetbrød.