Rugbolle med chokolade
1 rugbolle med chokolade 10-15 stk
Ingredienser
- ½ l vand
 - 10 g gær
 - 1 dl skyr
 - 10 g salt
 - 50 g hele rugkerner
 - 250 g fuldkornshvedemel
 - 150 g hvedemel
 - 125 g rugmel
 - 50 g mørk chokolade, grofthakket
 - 40 g rosiner
 
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienser i en skål, og ælt det godt sammen. Det må gerne klistre lidt. Men er det for tyndt, så kom mere mel i. Rul dejen til en pølse, og skær den ud i trekanter. Lad bollerne hæve 1 time, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
 - Spis en bolle som mellemmåltid – gem de andre, eller frys dem ned.
 - Opskriften er fra kogebogen 'Verdens bedste kur vol. 2' af Arne Astrup og Christian Bitz.