-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Saftige og lækre gulerodsbrud
Det her er en grovere udgave af bagerens klassiske gulerodsbrud. Bollerne er stadig saftige og meget lækre.
Ingredienser
- Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
- (14 stk.)
- 5 dl vand
- 50 g gær
- 1 dl koldpresset rapsolie
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 300 g groft speltmel
- 500 g hvedemel
- Efter hævning:
- 2 æg
- 200 g revne gulerødder
- 100 g solsikkefrø
- 1 æg til pensling
Sådan bager du gulerodsbrud
- Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel.
- Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen.
- Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.
- Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder