-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
Saftige solsikkeboller med perlespelt
Få en sund start på det nye år med kernesunde boller, der både mætter og smager helt forrygende.
16 stk.
Ingredienser
- Fordej:
- 5 g gær
- 2 dl vand
- 2 dl fuldkornsspeltmel
- 1 tsk. honning
- Dej:
- 5 dl vand
- 150 g perlespelt
- 100 g solsikkekerner
- 1½ tsk. salt
- 1 dl vand
- 150 g fuldkornsspeltmel
- ca. 450 g hvedemel
- Pynt:
- 1 sammenpisket æg og 1 dl solsikkekerner
- Rør gæren til fordejen ud i vandet, og rør speltmel og honning i. Lad fordejen stå i en skål dækket med plastfilm natten over.
- Kog de 5 dl vand op. Kom perlespelten i vandet, og lad dem simre 20 min. under låg. Lad kernerne afkøle, til de er lunkne. Rør fordejen og de øvrige ingredienser sammen med kernerne, gerne i en røremaskine. Rør dejen til den slipper skålens sider. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 3 timer.
- Form 16 boller af dejen, gerne med lidt madolie på hænderne. Lad dem efterhæve på bagepapir på en bageplade tildækket med et rent klæde.
- Pensl bollerne med æg og drys med solsikkekerner.
- Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20-25 min.