Saltbagt kylling med citroner og krydderurter

Saltdejen virker som en slags tæt beholder, som forhindrer saften fra kyllingen i at fordampe og ydermere er med til at intensivere smagen citroner og krydderurter.

4

Ingredienser

  • 1 kylling, gerne fritgående eller økologisk
  • 2 usprøjtede citroner
  • 4-5 fed hvidløg
  • ca. 2 håndfulde frisk timian, rosmarin og evt salvie
  • 25 g smør
  • havsalt og peber.
  • Saltdej:
  • 1 kg mel
  • 1 kg salt
  • 6 dl vand.

Sådan gør du:

  1. Bland ingredienserne til saltdejen, og ælt dejen sammen. Det er nemmest på en røremaskine, da salten gør dejen lidt hård. Lad den hvile indpakket et kvarters tid, og gør kyllingen klar imens.
  2. Skær citronerne i halve, og pil hvidløgsfeddene. Fyld dem i kyllingen sammen med smør, salt og krydderurter, men gem lidt. Tænd ovnen på 200˚. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og skær en cirkel ud som er lidt større end kyllingens omkreds. Placer kyllingen herpå. Drys salt på kyllingen, læg resten af krydderurterne ovenpå.
  3. Rul resten af dejen til en aflang cirkel og læg den over kyllingen og tryk siderne grundigt sammen, så de ikke går op under bagningen. Løft kyllingen over i en ovnfast form smurt med olie. Sæt den ind i ovnen, skru ned på 180 efter et kvarter. Lad kyllingen stege i halvanden time, skru herefter ned på 150˚ og lad dem bage videre et kvarter.
  4. Tjek undervejs om dejen begynder at blive brændt. Læg i så fald et stykke sølvpapir henover. Tag kyllingen ud, og lad den hvile ti min, før der bankes hul på dejen.
  5. Servér kyllingen med en fyldig grøn salat og evt. kartofler ris eller brød.
  6. Prøv også kalveruller med citronskal, kapers og salvie
  7. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Saltdejen kan ikke spises. Alternativt kan du bruge en stegeso.