Sneglebasser med remonce
Kanelsneglen har mange smagfulde slægtninge, sneglebassen til kaffen.
20 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- ½ dl lunken vand
- 2½ dl sødmælk
- 600 g hvedemel
- 100 g smør
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- Remonce:
- 150 g marcipan
- 75 g blødt smør
- 1 dl farin el. muscovadosukker, light brown
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ revet æble
- Glasur:
- 2 dl florsukker
- 1½ spsk. vand
- Opløs gæren i vand, og tilsætmælken. Smuldr mel og smørsammen, til der ikke er flereklumper. Tilsæt salt og sukker.Tilsæt melblandingen tilmælkeblandingen, og ælt dejenhurtigt igennem på et meldryssetbord. Stil dejen til hævningtildækket et lunt sted i ca. 1time.
- Riv marcipanen, og rør detsammen med smør, farin, vaniljesukkerog æble.
- Rul dejen ud til ca. 25 x 40cm. Spred remoncen ud overdejen i et jævnt lag. Rul dejensammen på den lange led, ogskær snegle i 1½-2 cm tykkeskiver af dejen. Læg skiverne påen bageplade med bagepapir, oglad dem efterhæve i ca. 10 min.
- Bag sneglene ved 200 gr.i ca. 8 min. Lad dem afkøle.
- Rør glasuren sammen, ogkom lidt glasur på hver snegl.