Sneglebasser med remonce

Sneglebasser med remonce

Kanelsneglen har mange smagfulde slægtninge, sneglebassen til kaffen.

20 stk.

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • ½ dl lunken vand
  • 2½ dl sødmælk
  • 600 g hvedemel
  • 100 g smør
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • Remonce:
  • 150 g marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 1 dl farin el. muscovadosukker, light brown
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ revet æble
  • Glasur:
  • 2 dl florsukker
  • 1½ spsk. vand

  1. Opløs gæren i vand, og tilsætmælken. Smuldr mel og smørsammen, til der ikke er flereklumper. Tilsæt salt og sukker.Tilsæt melblandingen tilmælkeblandingen, og ælt dejenhurtigt igennem på et meldryssetbord. Stil dejen til hævningtildækket et lunt sted i ca. 1time.
  2. Riv marcipanen, og rør detsammen med smør, farin, vaniljesukkerog æble.
  3. Rul dejen ud til ca. 25 x 40cm. Spred remoncen ud overdejen i et jævnt lag. Rul dejensammen på den lange led, ogskær snegle i 1½-2 cm tykkeskiver af dejen. Læg skiverne påen bageplade med bagepapir, oglad dem efterhæve i ca. 10 min.
  4. Bag sneglene ved 200 gr.i ca. 8 min. Lad dem afkøle.
  5. Rør glasuren sammen, ogkom lidt glasur på hver snegl.