Derfor er vaniljestænger så dyre
SPONSORERET indhold

Findes der et godt alternativ til de dyre vaniljestænger? Få svaret her

Smagen af vanilje er uundværlig i denne tid, hvor jeg skal lave lækkerier som vaniljekranse og risalamande, men hvorfor er vaniljestænger blevet så dyre, og findes der et alternativ? Sådan spørger en læser Hjemmets forbrugerjournalist Jeanette. Se hendes svar her, og læs meget mere om den fantastiske vaniljestang:

Af: Jeanette Vestergaard Foto: Thomas Hergaard
18. nov. 2020 | Mad | Hjemmet

Priserne på vaniljestænger stiger desværre i takt med den globale opvarming. Blandt andet var der en cyklon på Madagaskar i 2017, der ødelagde store dele af de vaniljeplantager, som lå der, og det har skabt øget efterspørgsel på vanilje, da Madagaskar står for 80 procent af verdens samlede vaniljeproduktion.

Skal du lave risalamande, vaniljekranse eller is, anbefales det, at du bruger ægte vaniljestænger, hvor du kan skrabe de rene korn ud af vaniljestangens midte. De giver en særlig smag og tekstur. Som et alternativ til kornene, kan du bruge vaniljepulver. Det går for eksempel godt i brøddej og skærekager. Gå efter en god vaniljepulver, der ikke bare smager sødt, men som smager af vaniljestænger, der er tørret og efterfølgende blendet fint.

Du kan også bruge vaniljearoma, der er udvundet af naturlige materialer som vaniljestænger, planter eller træer. Forsøg til gengæld at gå uden om det der bare kaldes aroma, da det ofte har en syntetisk smag og er et produkt, hvor smagen er kemisk sammensat, så det smager som vanilje, selvom det intet har med vanilje at gøre. Og så må du have en rigtig god fornøjelse med julesyslerne.

Anbefalet til dig