Sukker
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen: Spis dig til stabilt blodsukker

Michelle Kristensen gør dig klogere på, hvad der sker i kroppen, når du indtager sukkerholdig mad.

Af:: Michelle Kristensen
31. maj. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Sukker er kulhydrater, og kulhydrater er kroppens favoritbrændsel. Det er også kulhydrater, der kan sætte blodsukkeret på rutsjebanetur, men selvsamme kulhydrater kan også redde en løber fra at gå kold under et maraton. Kulhydrater er nødvendige for, at kroppen kan fungere. Men problemet med de kulhydrater, der kommer fra sukker, er, at de hurtigt optages i blodbanen.
Tidligere troede man, at de eneste, der skulle passe på blodsukkerniveauet, var folk med diabetes, men i dag ved vi, at et stabilt blodsukker er vigtigt for os alle. Når blodsukkeret er i bund, siger man, at man er gået sukkerkold, og så kan du blive træt og decideret dårlig. Din krop bliver også dårligere til at forbrænde effektivt, da den går i en form for dvaletilstand. Når du så spiser det slik, som du hungrer så meget efter, så stiger dit blodsukker. Resultatet kan blive, at du tager på, og din energi falder.

Hvilken type er du?
Når vi snakker om at kontrollere blodsukkeret, så ved vi, at trænede folk har meget lettere ved at styre blodsukkeret end folk, der enten er utrænede eller har mavefedt. Hvis en trænet person og en utrænet person begge spiser en bolle med marmelade, så vil den person, der er trænet, ikke få lige så store blodsukkerudsving som den person, der er utrænet. Den trænede person vil altså opleve mere energi og længerevarende mæthed efter at have spist bollen sammenlignet med den utrænede.

Sådan skal du spise for at holde blodsukkeret stabilt
Spis protein og fedt til hvert måltid, og suppler med masser af frisk frugt og grøntsager. Hold dig fra tørret frugt, de indeholder flere kulhydrater pr. bid sammenlignet med den friske slags. Det er også en god ide at undgå brød, pasta og ris. Sådan holder du bedst dit blodsukker i skak!

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du en stopper for din indre sukkerjunkie på bare 3 uger

LÆS OGSÅ: Derfor er vi slankehysteriske

LÆS OGSÅ: Derfor lever du længere med ekstra kilo på sidebenene